ЕФЕКТИВНИЙ СПІЧРАЙТИНГ В КАР’ЄРНОМУ ЗРОСТАННІ: ПІДГОТОВКА Й СТВОРЕННЯ САМОПРЕЗЕНТАЦІЇ, ЯКА ПРИВАБЛЮЄ - ПОДОЛЮК, С. М.; ІВАНЮК, І. Я.; ВАСЮРА, Р. В. (АКАДЕМІЧНІ СТУДІЇ. СЕРІЯ «ПЕДАГОГІКА», 2024)
Наукове дослідження висвітлює актуальність набуття навичок спічрайтингу для кар’єрного зростання, зокрема, формування умінь створення самопрезентації, яка приваблює сучасного роботодавця. У статті окреслюється методика підготовки до створення сучасної самопрезентації (усвідомлення особистих досягнень, сильних сторін, власної унікальності, життєвої візії) та визначаються практичні кроки представлення інформації, її оформлення. Обґрунтовується потреба сприйняття процесу створення самопрезентації та готового продукту як важливого психоемоційного фактору, що підтримує особистість у скрутних життєвих обставинах. Фахівець усвідомлює, що він володіє цілим рядом позитивних особистісних та професійних характеристик, які зможуть забезпечити успіх в пошуку роботи при потребі. Тож ми бачимо зміст практичного значення роботи з молоддю над підготовкою ефективної самопрезентації цілісно: по-перше, у зв’язку з розвитком професійної компетентності; по-друге, як посилення психологічної стійкості особистості. Такий принцип вивчення практичного аспекту спічрайтингу акцентує увагу на особистості, її унікальності, підвищує рівень її самооцінки, якість професійної комунікації, мотивує до розвитку, а відтак сприяє її ефективності. Застосування пропонованої методики створення ефективної самопрезентації збагачує особистість, мотивує до розвитку, активізує креативність, критичне мислення, привертає увагу до аналізу власних життєвих цілей, цінностей, особистої візії, що розширює сприйняття себе як особистості майбутніми фахівцями. Це особливо важливо в умовах тяжкої війни в країні.